Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- pastavatten
Pasta
Spaghetti (Vete)
200 g
Gochujangsås
Champinjoner
125 g
Vitlök
2 klyfta
Majs
1 förp
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Smör (Mjölk)
25 g
Pastavatten
2 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Gochujangpasta
1 msk
Citron
½ st
Till servering
Ägg (Ägg)
2 st
Salladslök
½ förp
Näringsvärde per portion
- Energi 739 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 86 g
- Protein 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3. Tillsätt ½ msk salt per liter vatten.
- Förberedelse: Kvarta champinjoner. Finhacka vitlök. Skär salladslök i tunna skivor. Häll av majsen och finriv parmesanost.
- Koka spaghetti ca 3 minuter kortare än anvisningen (den ska vara riktigt al dente). Spara ca 2 ½ dl pastavatten när du häller av pastan.
- Stek ägg i en stekpanna med lite olja. Krydda med lite salt.
- Gochujangsås: Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Stek vitlök och champinjoner ca 2 min. Blanda ner gochujangpasta, vispgrädde och hälften av pastavattnet. Låt koka ihop ca 2 min. Blanda ner den kokta spaghettin, majs och hälften av parmesanosten. Blanda runt och späd med mer pastavatten till en krämig pasta, låt allt koka ihop ca 3 min eller tills pastan känns klar. Smaka av med pressad citron och salt.
- Lägg upp krämig pasta i tallrikar och toppa med salladslök och stekt ägg. Servera direkt!