Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- mjölk
- ägg
- salt
- svartpeppar
- balsamvinäger
Färsbiffar
Ströbröd (Vete)
2 msk
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Ägg (Ägg)
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Blandfärs
250 g
Bulgur
Bulgur (Vete)
125 g
Gremolatayoghurt
Bladpersilja
10 g
Vitlök
½ klyfta
Citron
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Rödbets- och fetaostsallad
Rödbetor
1 förp
Balsamvinäger
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Fetaost (Mjölk)
50 g
Bladpersilja
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 713 kcal
- Fett 34 g
- Kolhydrater 58 g
- Protein 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Färsbiffar: Blanda ströbröd, mjölk, ägg, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner blandfärs och forma till 2 biffar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek färsbiffarna ca 2 min per sida. Lägg över biffarna i en ugnsform och tillaga klart i mitten av ugnen ca 10 min, tills de är helt genomstekta.
- Bulgur: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Gremolatayoghurt: Finhacka bladpersilja och vitlök. Tvätta citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda allt direkt på skärbrädan eller blanda ihop i en skål. Bred ut matyoghurt på en tallrik. Strö persiljeblandningen över yoghurten. Avsluta med att ringla över lite olivolja och krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
- Rödbets- och fetaostsallad: Skär kokta rödbetor i små klyftor. Lägg i en skål och blanda med balsamvinäger, salt och nymald svartpeppar. Smula över fetaost och toppa med bladpersilja.
- Klyfta den använda citronen. Servera färsbiffar med bulgur, gremolatayoghurt, rödbets- och fetaostsallad och citronklyfta.