20-30
Utan gluten
Ugnsrostade kycklinglår med sauce verte och vårig potatissallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Ugnsrostad kyckling
Kycklinglår
1 förp
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Potatissallad
Potatis
400 g
Sugarsnaps
1 förp
Rädisor
1 förp
Rödlök
1 st
Babyspenat
15 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Sauce verte
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Babyspenat
15 g
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 628 kcal
- Fett 35 g
- Kolhydrater 43 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Ugnsrostad kyckling: Lägg kycklinglår i en ugnsform. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills kycklingen är helt klar.
- Förberedelse till potatissallad: Halvera potatis och sugarsnaps. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Låt sugarsnaps koka med den sista minuten. Kvarta eller skiva rädisor. Finstrimla rödlök.
- Sauce verte: Lägg babyspenat, pressad vitlök och hälften av matyoghurten i en mixerbunke. Mixa slät med stavmixer. Blanda ner resten av matyoghurten, salt och lite nymald svartpeppar.
- Potatissallad: Häll av potatisen. Lägg tillbaka den kokta potatisen och sugarsnaps i kastrullen. Tillsätt rödlök, rädisor och babyspenat. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
- Servera ugnsrostad kyckling med potatissallad och sauce verte.