Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- selleri,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- vatten
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
Gult ris
Gul lök
½ st
Smör (Mjölk)
½ msk
Basmatiris
125 g
Curry
1 tsk
Vatten
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Dheligryta
Kycklinglårfilé
300 g
Röd paprika
1 st
Gul lök
½ st
Selleristjälk (Selleri)
1 st
Smör (Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Butter chicken paste
½-1 förp
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vatten
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 745 kcal
- Fett 37 g
- Kolhydrater 65 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Butter chicken paste är het så smaka dig fram till lagom styrka!
- Förberedelser: Halvera kycklinglårfilé. Tärna röd paprika smått. Grovhacka all gul lök. Skiva selleristjälk.
- Gult ris: Hetta upp smör i en kastrull. Fräs lök ca 2 min. Tillsätt basmatiris och curry. Häll i vatten och smulad kycklingbuljong. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Dheligryta: Hetta upp lite smör i en stekgryta och bryn kyckling med salt och lite nymald svartpeppar runtom till de fått lite färg. Lägg upp på ett fat.
- Hetta upp lite mer smör i den använda grytan och fräs paprika och lök ca 4 min, tills det mjuknat. Pudra över vetemjöl. Tillsätt butter chicken paste (se tips), vispgrädde och vatten. Låt puttra ca 2 min.
- Lägg ner kycklingen i grytan och låt allt puttra ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Rör ner selleri i grytan och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera dheligryta med gult ris.