Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- salt
- socker
Fläskfärsbiffar
Lime
1 st
Fläskfärs
250 g
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Vatten
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Srirachayoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Srirachasås
1 förp
Salt
½ krm
Gurksallad
Koriander
20 g
Snackgurka
1 st
Rädisor
1 förp
Socker
2 krm
Salt
Till servering
Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 630 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 59 g
- Protein 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Fläskfärsbiffar: Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet, lägg i en bunke. Blanda med fläskfärs, japansk soja, vatten, pressad vitlök och salt. Forma till 6 små biffar.
- Srirachayoghurt: Blanda matyoghurt, srirachasås och salt i en liten skål. Smaka er gärna fram till önskad hetta genom att ta lite srirachasås i taget.
- Gurksallad: Grovhacka koriander och gurka. Skiva rädisor. Lägg allt i en skål. Blanda med pressad saft av den använda limen, socker och lite salt.
- Stek färsbiffarna i en grill- eller stekpanna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.
- Servera nygrillade fläskfärsbiffar med gurksallad, srirachayoghurt och jasminris.