30-40
Utan gluten
Örtrostade kycklinglår med ajvarkryddade rotfrukter, ruccola och persilladecrème
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- bakplåtspapper
- olivolja
- svartpeppar
Örtrostad kyckling
Kycklinglår
1 förp
Örtmix
¾ förp
Salt
½ tsk
Bakplåtspapper
1 st
Rostade rotfrukter
Morötter
300 g
Palsternacka
300 g
Potatis
400 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Ajvar relish
1 förp
Ruccola
30 g
Persilladecrème
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Persillade (Svaveldioxid)
½ påse
Salt
½ krm
Näringsvärde per portion
- Energi 757 kcal
- Fett 36 g
- Kolhydrater 72 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om ni vill, skär de rostade rotfrukterna i mindre delar innan de blandas med ajvar relish!
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Örtrostad kyckling och rotfrukter: Krydda kycklinglår med örtmix och salt. Lägg kycklingen i mitten på en plåt med bakplåtspapper. Tvätta morot, palsternacka och potatis. Lägg allt runtom kycklingen på ugnsplåten. Blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta allt i mitten av ugnen ca 35-40 min, tills rotfrukterna är mjuka och kycklingen är helt genomstekt.
- Persilladecrème: Blanda yoghurt, persillade och salt i en liten skål.
- Blanda rotfrukterna med ajvar relish (se tips!) och toppa med ruccola. Servera tillsammans med örtkryddad kyckling och persilladecrème.