Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- vetemjöl
- vatten
- salt
- svartpeppar
Pasta
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Broccolibuketter
1 förp
Ostsås
Smör (Mjölk)
½ msk
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Vatten
1 dl
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
½ dl
Quattrocento (Mjölk)
75 g
Salt
Svartpeppar
Tomat- och basilikasallad
Tomat
2 st
Basilika creme
1 förp
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 767 kcal
- Fett 37 g
- Kolhydrater 78 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
- Förberedelse: Riv quattrocento på fina sidan av rivjärnet.
- Koka mezze maniche enligt tidsangivelse på förpackningen. Låt broccolibuketter koka med de sista 2 minuterna.
- Ostsås: Smält smör i en liten kastrull. Tillsätt vetemjöl och rör runt. Vispa ner vatten och crème fraiche, lite i taget. Koka ca 3 min. Vispa ner den rivna osten. När osten smält, dra från värmen och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Tomat- och basilikasallad: Tärna tomat och lägg i en bunke. Blanda ner basilika creme och ruccola.
- Häll av pastan och broccolin. Lägg tillbaka i kastrullen och rör ned ostsåsen. Blanda väl. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Servera ost- och broccolipasta med tomat- och basilikasallad.