Ingredienser
2 pers
Allergener
- Ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- neutral olja
- socker
- vatten
Kyckling i röd curry
Röd chili
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Neutral olja
Tomat
2 st
Röd currypasta
½ förp
Socker
1 tsk
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 dl
Till servering
Äggnudlar, (125 g) (Ägg, Vete)
1 förp
Lime
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 581 kcal
- Fett 15 g
- Kolhydrater 63 g
- Protein 48 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Kom ihåg att chili kan variera i styrka, smaka dig fram till önskad hetta.
- Förberedelser: Strimla röd chili - se tips! Klyfta schalottenlök, tomat och röd paprika. Skär minutfilé i cm-tjocka strimlor. Koka upp lättsaltat vatten till punkt 5.
- Kyckling i röd curry: Krydda kycklingstrimlorna med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek kycklingen på hög värme ca 3 min, tills den fått fin färg.
- Tillsätt röd chili, schalottenlök, röd paprika, tomater och röd currypasta. Fräs ytterligare ca 2 min.
- Rör ner socker, coconut cream och vatten. Koka upp och sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och currypasta för mer hetta.
- Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av i ett durkslag.
- Klyfta lime. Servera kyckling i röd currysås med äggnudlar och limeklyfta.