30-40
9
Points®värde per portion
Indisk kyckling- och bulgurpanna med mangoyoghurt
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
Till servering
Bulgur (Vete)
1 dl
Olivolja
½ tsk
Cocktailtomater
250 g
Indisk kyckling
Bananschalottenlök
1 st
Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
1 tsk
Spiskummin
½ tsk
Garam masala
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Yoghurtsås
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Mango chutney
1 msk
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Till servering: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Ställ åt sidan och blanda ner olivolja.
- Indisk kyckling: Hacka schalottenlök. Skär kycklingfilé i mindre bitar. Hetta upp neutral olja i en stekgryta och stek lök och kyckling ca 3 min. Blanda ner spiskummin, garam masala och chili flakes (efter egen smak). Stek allt under omrörning ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
- Till servering: Halvera cocktailtomater.
- Blanda ner bulgur och cocktailtomater i grytan. Låt allt bli varmt.
- Yoghurtsås: Blanda matyoghurt och mango chutney i en skål.
- Servera indisk kyckling- och bulgurpanna med yoghurtsås.