Rosmarinkryddade färsbiffar med rostade gulbetor och krämig örtrisoni
30-40
Laktosfri

Rosmarinkryddade färsbiffar med rostade gulbetor och krämig örtrisoni

Ingredienser

Allergener
  • Svaveldioxid,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger

Rostade gulbetor

Gulbetor
200 g
Torkad rosmarin
1 tsk
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Färsbiffar

Blandfärs
250 g
Salt
½ tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Svartpeppar
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd (Vete)
½ förp
Vatten
3 msk
Olivolja

Örtrisoni

Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Vitvinsvinäger
½ msk
Risoni (Vete)
150 g
Vatten
5 dl
Salt
1 krm
Kycklingbuljong
½ påse
Ruccola
30 g
Oregano
20 g
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 663 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 73 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostade gulbetor: Skrubba gulbetor och skär i klyftor. Lägg i en ugnsform och blanda med torkad rosmarin, lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min.
  3. Färsbiffar: Lägg blandfärs i en bunke och tillsätt salt, torkad rosmarin, nymald svartpeppar, dijonsenap, pressad vitlök, ströbröd och vatten. Blanda väl och forma till ca 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek biffarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta.
  4. Örtrisoni: Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt vitvinsvinäger, risoni, 3 dl vatten, salt och kycklingbuljong. När vattnet kokat in, späd med mer vatten, lite i taget. Rör om då och då. Koka ca 10 min, tills risonin är mjuk.
  5. Finstrimla hälften av ruccolan, spara resten till servering. Plocka bladen från oregano. Rör ner ½ msk olivolja, strimlad ruccola och oreganobladen i risonin. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Späd eventuellt med mer vatten.
  6. Servera rosmarinkryddade färsbiffar med krämig örtrisoni och rostade gulbetor. Toppa med resten av ruccolan.