Spaghetti med bacon, tomat, chili och pecorino

Lägre pris

Laktosfri

Spaghetti med bacon, tomat, chili och pecorino

3.54 (287)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • socker
  • pastavatten
  • svartpeppar
Spaghetti
200 g
(Vete)
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Tärnat bacon
1 förp
Krossade tomater
1 förp
Socker
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Pastavatten
½ dl
Pecorino
1 förp
(Mjölk)
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 755 kcal
  • Fett: 32 g
  • Kolhydrater: 83 g
  • Protein: 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3. Tillsätt ½ msk salt per liter vatten.
 Finhacka gul lök och vitlök.
Koka spaghetti enligt anvisningen på förpackningen. 
 Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek tärnat bacon tills den börjar få fin färg, ca 5 min. Tillsätt lök och vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner krossade tomater, socker, chili flakes och vatten från pastakoket (ca ½ dl). Låt sjuda ca 3 min.
Häll av pastan. Lägg tillbaka den kokta pastan i kastrullen och blanda ner tomat- och baconsås och häften av den rivna pecorinon, låt koka ihop ca ½ min.
Servera tomat- och baconpasta toppad med resten av den rivna pecorinon och lite nymald svartpeppar.
Smaklig måltid!