Örtrostade kycklinglår med ajvarkryddade rotfrukter, ruccola och persilladecrème
Utan gluten

Örtrostade kycklinglår med ajvarkryddade rotfrukter, ruccola och persilladecrème

3.87 (141)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • svartpeppar
Kycklinglår
1 förp
Örtmix
¾ förp
Salt
½ tsk
Bakplåtspapper
1 st
Morötter
300 g
Palsternacka
300 g
Potatis
400 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Ajvar relish
1 förp
Ruccola
30 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Persillade
½ påse
(Svaveldioxid)
Salt
½ krm
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 757 kcal
  • Fett: 36 g
  • Kolhydrater: 72 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om ni vill, skär de rostade rotfrukterna i mindre delar innan de blandas med ajvar relish!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Krydda kycklinglår med örtmix och salt. Lägg kycklingen i mitten på en plåt med bakplåtspapper. Tvätta morot, palsternacka och potatis. Lägg allt runtom kycklingen på ugnsplåten. Blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta allt i mitten av ugnen ca 35-40 min, tills rotfrukterna är mjuka och kycklingen är helt genomstekt. 
 Blanda yoghurt, persillade och salt i en liten skål.
Blanda rotfrukterna med ajvar relish (se tips!) och toppa med ruccola. Servera tillsammans med örtkryddad kyckling och persilladecrème.
Smaklig måltid!