Stekt fläskkotlett i krämig sås med tomat, majs och sallad

ViktVäktarna

10
Points®värde per portion

Stekt fläskkotlett i krämig sås med tomat, majs och sallad

4.11 (338)
Under 40 min
10 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • flytande margarin
  • socker
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Flytande margarin
1 tsk
Milda mat 4%
1¼ dl
(Mjölk, Laktos)
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Tomatpuré
½ msk
Socker
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Majs, (160 g)
1 förp
Tomat
2 st
Mixsallad
30 g
Jasminris
1 dl
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Skär sedan köttet i jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Fräs fläskkotletterna ca 3 min per sida.
Blanda Milda mat, japansk soja, tomatpuré, socker, chili flakes och pressad vitlök i en skål. Häll såsen över kotletterna, koka upp och sjud ca 5 min, tills köttet är helt genomstekt. Vänd köttet efter halva tillagningstiden. 
Häll av majs. Skär tomat i mindre bitar och lägg allt i en salladskål. Blanda ner mixsallad vid servering.
Servera stekt fläskkotlett med sås, jasminris och grönsallad.
Smaklig måltid!