Chili con carne med bönor och majs

ViktVäktarna

Laktosfri
Utan gluten
10
Points®värde per portion

Chili con carne med bönor och majs

3.91 (277)
Under 30 min
10 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olja
    • salt
    • vatten
    • svartpeppar
    Gul lök
    1 st
    Röd paprika
    1 st
    Vitlök
    1 klyfta
    Svarta bönor, (190 g)
    1 förp
    Majs, (160 g)
    1 förp
    Olja
    ½ msk
    Nötfärs 5%,
    250 g
    Salt
    2 krm
    Chipotlekrydda
    1 tsk
    Krossade tomater
    1 förp
    Vatten
    ½ dl
    Köttbuljong
    ½ påse
    Svartpeppar
    Basmatiris
    1 dl
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Tips från kocken:

    Är du känslig för hetta, börja med en mindre mängd chipotlekrydda.

    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    Hacka gul lök. Tärna röd paprika. Finhacka vitlök. Häll av och skölj svarta bönor. Häll av majs.
    Hetta upp neutral olja i en stekgryta och bryn nötfärs ca 3 min. Krydda med salt och chipotlekrydda (efter egen smak). Tillsätt gul lök, paprika och vitlök och låt fräsa med ca 5 min. Blanda ner svarta bönor och majs, fräs ytterligare ca 1 min.
    Tillsätt krossade tomater, vatten och köttbuljong. Koka upp och låt sjuda ca 10 min. Rör om då och då. Smaka av med lite salt, och nymalen svartpeppar och eventuellt mer chipotlekrydda för mer hetta. 
    Servera chili con carne med nykokt ris.
    Smaklig måltid!