Pasta con polpette - italienska köttbullar i tomatsås
20-30
Laktosfri

Pasta con polpette - italienska köttbullar i tomatsås

Ingredienser

Allergener
  • Svaveldioxid,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • socker
  • salt
  • svartpeppar

Tomatsås

Gul lök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Polpette di maiale

Tomatpuré
½ förp
Paprikapulver
½ tsk
Torkad oregano
½ tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Salsicciafärs (Svaveldioxid)
200 g

Tillbehör

Linguine (Vete)
200 g
Röd paprika
1 st
Morot
1 st
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 694 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 99 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  2. Tomatsås: Finhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs lök, pressad vitlök och tomatpuré på medelvärme ca 2 min. Tillsätt krossade tomater, kycklingbuljong och socker. Sjud på svag värme ca 8 min. Smaka av såsen med lite salt och nymald svartpeppar.
  3. Polpette di maiale: Rör ihop tomatpuré, paprikapulver, torkad oregano, salt och lite nymald svartpeppar i en rymlig bunke. Blanda ner salsiccafärs och forma färsen till ca 10 små köttbullar.
  4. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
  5. Polpette di maiale: Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och sjud under lock ca 12 min, tills de är helt genomstekta. Vänd köttbullarna försiktigt i såsen någon gång under koktiden.
  6. Tillbehör: Tärna röd paprika. Skala och skär moroten i stavar. Lägg i skålar.
  7. Grovhacka bladpersilja och strö över köttbullarna. Servera köttbullar i tomatsås med nykokt pasta och grönsaker.