Fransk nötfärspanna med dragon och dijonsenap

Fransk nötfärspanna med dragon och dijonsenap

Rätten saknar betyg
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vatten
Purjolök
½-1 st
Olja
Nötfärs
250 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Vetemjöl
1½ tsk
(Vete)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vatten
2½ dl
Kinesisk soja
½ tsk
(Sojabönor, Vete)
Dijonsenap
1-2 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Torkad dragon
1 förp
Potatis
400 g
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 545 kcal
  • Fett: 27 g
  • Kolhydrater: 43 g
  • Protein: 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Blanda babyspenat med lite olivolja, vinäger, salt och lite nymald svartpeppar direkt i påsen!

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Halvera purjolök och skär i ca 2 cm stora bitar. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs nötfärs ca 5 min. Tillsätt purjolök och fräs ytterligare ca 3 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Pudra över vetemjöl. Rör ner vispgrädde, vatten och kinesisk soja.
Koka upp och sjud ca 5 min. Rör ner dijonsenap (efter egen smak) och torkad dragon. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Blanda ner babyspenat vid servering eller servera som en sallad vid sidan av (se tips!). 
Servera fransk nötfärsgryta med babyspenat och kokt potatis.
Smaklig måltid!