Saffransbulgur med rostade kikärtor och auberginekräm
Vegetariskt

Saffransbulgur med rostade kikärtor och auberginekräm

Rätten saknar betyg
Under 40 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
Kikärtor
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Chipotlekrydda
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Aubergine
1 st
Olivolja
1 + 3 tsk
Vitlök
1 klyfta
Citron
½ st
Bladpersilja
10 g
Salt
Bulgur
125 g
(Vete)
½ påse
Saffran
1 förp
Citron
½ st
Bladpersilja
5 g
Babyspenat
30 g
Kalamataoliver
1 förp
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Bladpersilja
5 g
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 535 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Protein: 19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
 Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Spara skalet till steg 7. Grovhacka all bladpersilja.
Häll av kikärtor och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Strö över chipotlekrydda, lite salt och nymald svartpeppar. Ringla över lite olivolja. Rosta i mitten av ugnen ca 25 min.
Halvera aubergine på längden och lägg i en ugnsform. Ringla över 1 tsk olivolja och krydda med lite salt. Rosta i nedre delen av ugnen ca 25 min. 
 Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men byt ut saltet mot grönsaksbuljong samt tillsätt saffran.  
Strimla babyspenat. Halvera kalamataoliver. Lägg allt i en bunke. Blanda ner bladpersilja, saffransbulgur, pressad citronsaft och lite olivolja. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg upp saffransbulgurn på ett fat.
 Skrapa ur fruktköttet från den rostade auberginen och lägg i en mixerbunke. Tillsätt pressad vitlök, citronskal, citronsaft och resten av olivoljan. Mixa till en kräm med stavmixer. Tillsätt bladpersilja. Smaka av med lite salt.
Blanda matyoghurt, pressad vitlök och bladpersilja i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera saffransbulgur toppad med rostade kikärtor, auberginekräm och labne.
Smaklig måltid!