Bakade rödbetor med rotselleripuré och brynt smör
Utan gluten
Vegetariskt

Bakade rödbetor med rotselleripuré och brynt smör

4.06 (209)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Selleri

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • salt
  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • svartpeppar
Rotselleri
300 g
(Selleri)
Mospotatis
400 g
Smör
½ msk
(Mjölk)
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
½ tsk
Kokt rödbeta
½ förp
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Fetaost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Apelsin
1 st
Gröna linser
½ förp
Bladpersilja
20 g
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 581 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 67 g
  • Protein: 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och skär rotselleri och mospotatis i mindre bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Tillsätt smör och mjölk och mixa till en slät puré. Smaka av med salt.
Tärna rödbetor i 2 cm stora bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över lite olivolja. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Baka mitt i ugnen ca 5 min. Ta ut plåten och smula fetaost över rödbetorna. Baka ytterligare ca 10 min högt upp i ugnen.
Skala och skiva apelsin. Häll av och skölj gröna linser. Grovhacka bladpersilja. Blanda allt i en skål. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. 
Bryn smör på låg värme i en liten kastrull. Ta från värmen när smöret blivit gyllene och börjar dofta nötigt.
Fördela rotselleripuré i två skålar. Toppa med bakade betor och apelsinsallad. Ringla över brynt smör.
Smaklig måltid!