Hoisinstekt laxfilé med sesamdressad päronsallad och jasminris
Laktosfri
Utan gluten

Hoisinstekt laxfilé med sesamdressad päronsallad och jasminris

4.11 (1255)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vitvinsvinäger
  • salt
  • olja
  • vatten
Jasminris
125 g
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Sesamolja
½ msk
(Sesamfrön)
Vitvinsvinäger
2 tsk
Salt
1 krm
Chili flakes
½ tsk
Gurka
1 st
Päron
1 st
Mynta
20 g
Laxfilé
270 g
(Fisk)
Olja
Vatten
½ dl
Vitlök
1 klyfta
Hoisinsås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 708 kcal
  • Fett: 30 g
  • Kolhydrater: 74 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna.
 Blanda ihop sesamolja, vitvinsvinäger, salt och chili flakes i en rymlig skål. Finstrimla gurka och päron. Grovhacka mynta. Blanda ner de strimlade grönsakerna, mynta och hälften av de rostade sesamfröna i skålen.
 Skär laxen i ca 3x3 cm stora bitar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och fräs pressad vitlök och lax ca 1 min. Tillsätt hoisinsåsen och vatten, låt koka ihop ca 1 min. Toppa med resten av sesamfröna.
Servera hoisinlax med jasminris och sesamdressad päronsallad.
Smaklig måltid!