Äpplig gryta med fläskkotlett och champinjoner

Äpplig gryta med fläskkotlett och champinjoner

4.02 (64)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vatten
Basmatiris
125 g
Gul lök
1 st
Morot
1 st
Rött äpple
1 st
Champinjoner
200 g
Fläskkotlett
300 g
Smör
(Mjölk)
Torkad timjan
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Tomatpuré
½ förp
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vatten
1½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 632 kcal
  • Fett: 21 g
  • Kolhydrater: 71 g
  • Protein: 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 
 Hacka gul lök. Skär morot i tunna slantar. Tärna äpple. Kvarta champinjoner. Strimla fläskkotlett.
 Hetta upp lite smör i en rymlig stekgryta och bryn köttet ca 2 min runtom. Tillsätt champinjonerna, löken och torkad timjan, fräs ytterligare ca 2 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Blanda ner morot och äpple i grytan. Pudra över vetemjöl. Tillsätt tomatpuré, kinesisk soja, vispgrädde, vatten och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 7 min.
Servera höstgryta med nykokt basmatiris.
Smaklig måltid!