Raggmunk med lingon-coleslaw och kruspersilja
Vegetariskt

Raggmunk med lingon-coleslaw och kruspersilja

3.94 (316)
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vetemjöl
  • mjölk
  • salt
  • smör
  • bakplåtspapper
  • svartpeppar
Vetemjöl
1 dl
(Vete)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Ägg
2 st
(Ägg)
Salt
2 krm
Potatis
400 g
Smör
25 g
(Mjölk)
Bakplåtspapper
1 st
Vitkål
300 g
Cottage cheese
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Rårörda lingon
50 g
Salt
Svartpeppar
Kruspersilja
20 g
Rårörda lingon
50 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 692 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 82 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Använd två stekpannor för kortare tillagningstid!

Värm ugnen till 125°C (varmluft) eller 150°C (vanlig). Ställ in en plåt med bakplåtspapper mitt i ugnen. 
 Vispa ihop vetemjöl och hälften av mjölken till en slät smet i en stor bunke. Vispa ner resten av mjölken, ägg och salt. 
Grovriv potatis. Krama ur vätskan. Vänd ner potatisen i äggsmeten. 
Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna och klicka ut ca 2 dl av potatissmeten i pannan (se tips!). Smeten ska räcka till 4 raggmunkar. Stek i omgångar, ca 2 min per sida, tills de fått fin färg. Lägg de stekta raggmunkarna i ugnen och varmhåll fram till servering.
Strimla vitkål tunt, gärna med mandolin eller osthyvel. Krama mjuk. Blanda ihop cottage cheese med rårörda lingon i en skål och vänd ner kålen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Finhacka kruspersilja. Servera raggmunk med lingon-coleslaw och en klick rårörda lingon. Toppa med persilja.
Smaklig måltid!