Laktosfri
Vitlöksbakade kycklinglår på ben
med kålsallad, bulgur och ajvar relishRätten saknar betyg
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- vitvinsvinäger
Kycklinglår
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Persillade
⅔ påse
Salt
¾ tsk
Svartpeppar
1 krm
Bulgur
125 g
Cocktailtomater
250 g
Ajvar relish
1 förp
Coleslawmix
1 förp
Persillade
⅓ påse
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Vitvinsvinäger
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 698 kcal
- Fett: 36 g
- Kolhydrater: 51 g
- Protein: 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd gärna en stektermometer!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg kycklinglår på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, persillade, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
Lägg coleslawmix i en skål. Blanda med
persillade och lite olivolja. Smaka av med lite salt,
nymald svartpeppar och vitvinsvinäger.
Servera vitlöksbakade kycklinglår med kålsallad, cocktailtomater, bulgur och ajvar relish.
Smaklig måltid!