Tomatbräserad fläskkotlett med risoni och persilladeyoghurt

Tomatbräserad fläskkotlett med risoni och persilladeyoghurt

Rätten saknar betyg
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • olja
  • vatten
Skivad fläskkotlett
250 g
Salt
Svartpeppar
Olja
Tomat
3 st
Tomatpuré
1 förp
Örtmix
1 förp
Vatten
1½ dl
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Persillade
½ påse
(Svaveldioxid)
Salt
½ krm
Risoni
1 förp
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 543 kcal
  • Fett: 14 g
  • Kolhydrater: 66 g
  • Protein: 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
 Tärna tomat
 Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek fläskkotletterna ca 2 min per sida. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Lägg över på en tallrik. Spara stekpannan.
Lägg ner tomaterna i den använda stekpannan. Tillsätt tomatpuré, vatten och örtmix. Koka ca 2 min. Lägg tillbaka fläskkotletterna i stekpannan med tomaterna och sjud ca 5 min, tills de är helt genomstekta.
Koka risoni enligt anvisning på förpackningen.
 Lägg matyoghurt i en liten skål och blanda med persillade och salt.
Servera tomatbräserade fläskkotletter med risoni och persilladeyoghurt.
Smaklig måltid!