Garam masala-kyckling med äppelraita och currystekt kål
Utan gluten

Garam masala-kyckling med äppelraita

currystekt kål
Rätten saknar betyg
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olja
  • smör
  • socker
Basmatiris
135 g
Grönt äpple
½ st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Spiskummin
½ tsk
Salt
1 krm
Kycklinglårfilé
300 g
Garam masala
½ förp
Salt
2 krm
Olja
Vitkål
300 g
Olja
Smör
(Mjölk)
Vitlök
2 klyfta
Curry
1 förp
Spiskummin
1 tsk
Socker
½ tsk
Salt
2 krm
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 598 kcal
  • Fett: 18 g
  • Kolhydrater: 70 g
  • Protein: 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Tärna äpple och lägg i en skål. Blanda med matyoghurt, spiskummin och salt.
 Krydda kycklinglårfilé med garam masala och salt. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i mitten av ugnen ca 10 min, tills kycklingen är helt klar.
 Strimla vitkål. Hetta upp lite neutral olja och smör i en stekpanna. Stek kålen på medelvärme ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, curry, spiskummin, socker och salt. Stek ytterligare ca 5 min. Grovhacka koriander och blanda ner i kålen precis innan servering.
Servera garam masala-kyckling med basmatiris, äppelraita och currystekt kål.
Smaklig måltid!