Utan gluten
Garam masala-kyckling med äppelraita
currystekt kålRätten saknar betyg
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olja
- smör
- socker
Basmatiris
135 g
Grönt äpple
½ st
Matyoghurt
1 dl
Spiskummin
½ tsk
Salt
1 krm
Kycklinglårfilé
300 g
Garam masala
½ förp
Salt
2 krm
Olja
Vitkål
300 g
Olja
Smör
Vitlök
2 klyfta
Curry
1 förp
Spiskummin
1 tsk
Socker
½ tsk
Salt
2 krm
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 598 kcal
- Fett: 18 g
- Kolhydrater: 70 g
- Protein: 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Tärna äpple och lägg i en skål. Blanda med matyoghurt, spiskummin och salt.
Krydda kycklinglårfilé med garam masala och salt. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i mitten av ugnen ca 10 min, tills kycklingen är helt klar.
Strimla vitkål. Hetta upp lite neutral olja och smör i en stekpanna. Stek kålen på medelvärme ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, curry, spiskummin, socker och salt. Stek ytterligare ca 5 min. Grovhacka koriander och blanda ner i kålen precis innan servering.
Servera garam masala-kyckling med basmatiris, äppelraita och currystekt kål.
Smaklig måltid!