Laktosfri
Utan gluten
Tom kha gai på Bjärekyckling
krämig soppa med kokosmjölk, kyckling och citrongräsNytt recept
Under 35 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- socker
- vatten
Rödlök
1 st
Ingefära
1 bit
Röd chili
1 st
Champinjoner
125 g
Tomat
1 st
Citrongräs
1 st
Kycklinglårfilé
300 g
Olja
Vitlök
1 klyfta
Vatten
4 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Coconut cream
2 förp
Fisksås
½ förp
Socker
½ tsk
Lime
1 st
Jasminris
135 g
Koriander
20 g
Röd chili
Lime
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 803 kcal
- Fett:
- 36 g
- Kolhydrater:
- 77 g
- Protein:
- 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta rödlök. Skala ingefära tunt. Skiva ingefära och röd chili tunt. Kvarta champinjoner och tomat. Krossa roten på citrongräs med baksidan av kniven. Dela sedan citrongräset på mitten. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar.
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig kastrull eller stekgryta. Fräs citrongräs, lök, ingefära, pressad vitlök och hälften av chilin (resten används vid servering) ca 2 min.
Tillsätt vatten och kycklingbuljong. Koka upp och låt sjuda ca 5 min. Tillsätt coconut cream, fisksås, socker, champinjoner och kyckling. Låt allt sjuda ytterligare ca 7 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda ner tomat och limeskal i soppan och smaka av med pressad saft från halva limen.
Klyfta resten av limen och plocka ut citrongräsbitarna från soppan. Servera tom kha gai med jasminris och limeklyfta. Toppa med koriander och chili.
Smaklig måltid!