Rostad tomatsoppa med knapriga kikärtor och mozzarella

ViktVäktarna

Vegetariskt
9
Points®värde per portion

Rostad tomatsoppa med knapriga kikärtor och mozzarella

3.77 (107)
Under 30 min
11 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
Kons. körsbärstomater
1 förp
Gul lök
2 st
Olivolja
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Vatten
3 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Torkad oregano
½ msk
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kikärtor
½ förp
Salt
1 krm
Rökt chilikrydda
½ tsk
Olivolja
1 tsk
Risoni
1 dl
(Vete)
Mozzarella
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Bladpersilja
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp lättsaltat vatten till risonin.
Lägg konserverade körsbärstomater i en ugnsform (ca 20x30 cm). Rosta högt upp i ugnen ca 20 min. 
Häll av och skölj kikärtor. Lägg kikärtor i en plastpåse och tillsätt salt och rökt chilikrydda. Förslut och skaka runt så allt blandas. Tryck till kikärtorna lite lätt med handen. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs kikärtorna ca 10 min, tills de har blivit knapriga. Lägg upp på ett fat. 
Hacka gul lök. Hetta upp olivolja i den använda stekgrytan. Fräs gul lök på medelvärme ca 5 min, tills den mjuknat och fått fin färg. 
Koka risoni enligt anvisning på förpackningen.
Tillsätt tomatpuré i grytan med lök och låt fräsa med under omrörning ca 1 min. Rör ner pressad vitlök, de rostade tomaterna, vatten, grönsaksbuljong, torkad oregano och socker. Koka upp och sjud ca 4 min. 
Mixa slät med stavmixer och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Späd med lite vatten till önskad konsistens.
Bryt mozzarella i bitar och strimla bladpersilja. 
Blanda ner risoni i soppan. Servera tomatsoppa i djupa skålar. Toppa med mozzarella, kikärtor och persilja. 
Smaklig måltid!