Laktosfri
Linguinepasta med köttfärssås, zucchini och citron
3.59 (226)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- vatten
- pastavatten
Zucchini
¾ st
Citron
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Vitlök
2 klyfta
Torkad salvia
1 tsk
Kinesisk soja
½ msk
Vatten
½ dl
Linguine
200 g
Pastavatten
½ dl
Babyspenat
30 g
Parmesanost
1 bit
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 655 kcal
- Fett: 20 g
- Kolhydrater: 76 g
- Protein: 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av kokvattnet när du häller av pastan.
Tärna zucchini smått. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finriv parmesan.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Stek zucchinin på hög värme ca 4 min. Tillsätt nötfärs och salt, stek ytterligare ca 4 min. Sänk till medelvärme. Rör ner rivet citronskal, pressad vitlök, torkad salvia, kinesisk soja och vatten. Sjud ca 4 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och pressad citronsaft.
Vänd ner linguine och det sparade kokvattnet i grytan med köttfärssås. Servera linguine med köttfärssås, babyspenat och riven parmesan.
Smaklig måltid!