Linguinepasta med köttfärssås, zucchini och citron
Laktosfri

Linguinepasta med köttfärssås, zucchini och citron

3.59 (226)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • vatten
  • pastavatten
Zucchini
¾ st
Citron
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Vitlök
2 klyfta
Torkad salvia
1 tsk
Kinesisk soja
½ msk
(Sojabönor, Vete)
Vatten
½ dl
Linguine
200 g
(Vete)
Pastavatten
½ dl
Babyspenat
30 g
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 655 kcal
  • Fett: 20 g
  • Kolhydrater: 76 g
  • Protein: 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av kokvattnet när du häller av pastan.
Tärna zucchini smått. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finriv parmesan.
 Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Stek zucchinin på hög värme ca 4 min. Tillsätt nötfärs och salt, stek ytterligare ca 4 min. Sänk till medelvärme. Rör ner rivet citronskal, pressad vitlök, torkad salvia, kinesisk soja och vatten. Sjud ca 4 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och pressad citronsaft.
Vänd ner linguine och det sparade kokvattnet i grytan med köttfärssås. Servera linguine med köttfärssås, babyspenat och riven parmesan.
Smaklig måltid!