Rotfruktspytt med äpple, pannoumi och stekt ägg
Utan gluten
Vegetariskt

Rotfruktspytt med äpple, pannoumi och stekt ägg

4.08 (801)
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Potatis
400 g
Morötter
300 g
Palsternacka
1 st
Gul lök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Dijonsenap
2 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Flytande honung
1 förp
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Ägg
2 st
(Ägg)
Pannoumi
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Rött äpple
1 st
Mâchesallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 709 kcal
  • Fett: 33 g
  • Kolhydrater: 69 g
  • Protein: 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Tärna potatis, morötter och palsternacka. Klyfta gul lök tunt. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Rör om efter halva tiden.
Blanda matyoghurt, dijonsenap, honung, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek ägg ca 3 min, gulan får gärna vara krämig. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
Skär pannoumi i tärningar. Hetta upp den använda stekpannan och stek osten runt om ca 2 min.
Tärna äpple. Toppa rotfruktspytten med mâchesallad, pannoumi och äpple. Servera med stekt ägg och dijonyoghurt.
Smaklig måltid!