Lax med citronrostad blomkål och ruccoladressing
Utan gluten

Lax med citronrostad blomkål och ruccoladressing

4.21 (569)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
  • olja
Potatis
400 g
Blomkål
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Citron
1 st
Vitlök
1 klyfta
Ruccola
30 g
Salt
2 krm
Olivolja
1 tsk
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitvinsvinäger
1 tsk
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
2 krm
Olja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 604 kcal
  • Fett: 31 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Protein: 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Halvera potatis och skär blomkål i buketter. Lägg i en smord långpanna och blanda med lite olivolja, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
Skiva vitlök. Lägg ruccola i en mixerbunke. Tillsätt vitlök, salt, olivolja och ½ dl matyoghurt. Mixa slätt och rör sedan ner vitvinsvinäger och 1 dl matyoghurt.
Krydda laxfilé med salt. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek på hög värme ca 5 min. Sänk värmen och vänd på fisken. Stek ytterligare ca 5 min.
Grovhacka ruccola. Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ruccola och finrivet citronskal med den rostade potatisen och blomkålen. Smaka av med lite salt. Klyfta den använda citronen.
Servera nystekt lax med citronrostad blomkål och potatis, ruccoladressing och citronklyfta. 
Smaklig måltid!