Utan gluten
Vegetariskt
Mexikansk tallrik med svart ris, rostad sötpotatis, koriander och nachochips
3.8 (189)
Under 20 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Svaveldioxid
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olja
- salt
- vatten
- rödvinsvinäger
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
1 krm
Mexikansk grillkrydda
1 förp
Svarta bönor
1 förp
Rödlök
1 st
Olja
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Vatten
¾ dl
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
2 krm
Spiskummin
1 tsk
Svart ris
125 g
Tomat
1 st
Fetaost
50 g
Tomatsalsa
1 förp
Nachochips
50 g
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 699 kcal
- Fett: 19 g
- Kolhydrater: 112 g
- Protein: 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka upp 1 liter vatten och lägg ner svart ris. Koka ca 20 min. Häll av i durkslag. Klyfta sötpotatis.
Lägg sötpotatisklyftor på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över neutral olja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills sötpotatisen fått fin färg. Krydda med mexikansk grillkrydda direkt de är klara.
Häll av och skölj svarta bönor. Finhacka rödlök. Hetta upp neutral olja i en kastrull och fräs lök och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt bönor, tomatpuré, vatten, rödvinsvinäger, salt och spiskummin. Koka ca 5 min, tills det kokat ihop till en krämig konsistens.
Klyfta tomat och smula fetaost. Fördela svart ris, rostad sötpotatis, refried beans, tomatsalsa, smulad fetaost, tomatklyftor och nachochips i fyra djupa tallrikar.
Servera mexikansk tallrik toppad med koriander.
Smaklig måltid!