Salsicciafärsbiff med ugnsrostad potatis, rotfrukter och ranchsås

Salsicciafärsbiff med ugnsrostad potatis, rotfrukter och ranchsås

Rätten saknar betyg
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • mjölk
Morötter
300 g
Palsternacka
300 g
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Ströbröd
2 msk
(Vete)
Mjölk
3 msk
(Mjölk)
Salt
½ krm
Salsicciafärs
200 g
(Svaveldioxid)
Olivolja
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Örtmix
Salt
1 krm
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 603 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 73 g
  • Protein: 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Blanda gärna salladen med lite olivolja, vinäger, salt och nymald svartpeppar.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skala och skär morot och palsternacka i mindre bitar. Lägg morot, palsternacka och potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar. 
 Blanda ströbröd, mjölk, salt och salsicciafärs i en bunke. Forma färsen till 2 biffar. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek salsicciabiffar ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). 
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda ner pressad vitlök, 1 tsk örtmix och salt. 
Servera salsicciabiffar med ugnsrostade rotfrukter, ranchsås och mixsallad (se tips!).
Smaklig måltid!