Köfte med tomatbulgur och rostad paprikasås
Laktosfri

Köfte med tomatbulgur och rostad paprikasås

4.05 (655)
Under 30 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
  • salt
  • bakplåtspapper
  • vitvinsvinäger
  • socker
  • svartpeppar
Bulgur
125 g
(Vete)
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Vatten
3 ½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Rödlök
½ st
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Spiskummin
½ msk
Paprikapulver
1 tsk
Ströbröd
1 msk
(Vete)
Tomatpuré
1 msk
Vatten
1 msk
Olivolja
Röd paprika
2 st
Rödlök
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Vitvinsvinäger
½ msk
Socker
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
½ krm
Salt
Svartpeppar
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 587 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 54 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta röd paprika och rödlök. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och ringla över ½ msk olivolja. Rosta högt upp i ugnen ca 18 min. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna.
Hetta upp lite olivolja i en kastrull. Fräs pressad vitlök och tomatpuré ca 3 min. Tillsätt vatten och smulad kycklingbuljong. Låt koka upp. Tillsätt bulgur och sjud i ca 12 min.
Grovriv rödlök och lägg i en bunke. Blanda med nötfärs, pressad vitlök, salt, spiskummin, paprikapulver, ströbröd, tomatpuré och vatten. Forma till 4 st avlånga biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köfte ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Lägg rostad paprika och lök i en mixerbunke. Tillsätt ½ msk olivolja, vitvinsvinäger, flytande honung, pressad vitlök och chili flakes. Mixa till en sås. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera köfte med tomatbulgur, paprikasås och mixsallad.
Smaklig måltid!