Sejrygg i parmesan- och purjolöksås med kokt potatis och broccoli
Utan gluten

Sejrygg i parmesan- och purjolöksås med kokt potatis och broccoli

4.02 (165)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • salt
  • mjölk
  • svartpeppar
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Smör
(Mjölk)
Salt
Purjolök
½ st
Tomat
1 st
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Riven parmesan
25 g
(Mjölk)
Kycklingbuljong
½ påse
Sejrygg
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Citron
½ st
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 548 kcal
  • Fett: 22 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Protein: 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär broccoli i små buketter och tillsätt till potatiskoket de sista 3 min. Häll av och vänd runt med en klick smör och lite salt.
Halvera purjolök och skölj ordentligt. Skiva purjolöken tunt. Tärna tomat. Klyfta citron.
Hetta upp smör i en stekpanna. Fräs purjolök ca 1 min. Tillsätt tomat och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Häll i vispgrädde, mjölk och kycklingbuljong, låt koka upp. 
Krydda sejrygg med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg ner sejrygg i såsen och låt sjuda ca 3 min, tills fisken är klar. Toppa med riven parmesan. 
Servera sejrygg i parmesan- och purjolöksås med kokt potatis, broccoli och citronklyfta.
Smaklig måltid!