Utan gluten
Sejrygg i parmesan- och purjolöksås med kokt potatis och broccoli
4.02 (165)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- salt
- mjölk
- svartpeppar
Potatis
400 g
Broccoli
1 st
Smör
Salt
Purjolök
½ st
Tomat
1 st
Smör
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Vispgrädde
½ dl
Mjölk
1 dl
Riven parmesan
25 g
Kycklingbuljong
½ påse
Sejrygg
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Citron
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 548 kcal
- Fett: 22 g
- Kolhydrater: 45 g
- Protein: 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär broccoli i små buketter och tillsätt till potatiskoket de sista 3 min. Häll av och vänd runt med en klick smör och lite salt.
Halvera purjolök och skölj ordentligt. Skiva purjolöken tunt. Tärna tomat. Klyfta citron.
Hetta upp smör i en stekpanna. Fräs purjolök ca 1 min. Tillsätt tomat och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Häll i vispgrädde, mjölk och kycklingbuljong, låt koka upp.
Krydda sejrygg med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg ner sejrygg i såsen och låt sjuda ca 3 min, tills fisken är klar. Toppa med riven parmesan.
Servera sejrygg i parmesan- och purjolöksås med kokt potatis, broccoli och citronklyfta.
Smaklig måltid!