Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
- vatten
- salt
Purjolök
½ st
Morot
1 st
Smör
1 msk
Vetemjöl
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
2.5 dl
Vispgrädde
1 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Torskfilé
300 g
Salt
½ tsk
Dill
20 g
Potatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 544 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 45 g
- Protein: 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Tvätta purjolök och morot, skär i tunna skivor. Hetta upp smör i en stekgryta och fräs grönsakerna ca 3 min.
Strö över vetemjöl och rör om. Rör ner vitvinsvinäger, vatten, grädde och grönsaksbuljong. Koka ca 5 min.
Grovhacka dill. Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda med salt. Tillsätt fisken till grytan och låt sjuda ca 2 min.
Vänd ner dillen i grytan och servera med kokt potatis.
Smaklig måltid!