Ugnsrostade kycklinglår med sauce verte och vårig potatissallad
Utan gluten

Ugnsrostade kycklinglår med sauce verte

och vårig potatissallad
3.91 (101)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Kycklinglår
1 förp
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Potatis
400 g
Sugarsnaps
1 förp
Rädisor
1 förp
Rödlök
1 st
Babyspenat
15 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Babyspenat
15 g
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 628 kcal
  • Fett: 35 g
  • Kolhydrater: 43 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg kycklinglår i en ugnsform. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills kycklingen är helt klar.
 Halvera potatis och sugarsnaps. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Låt sugarsnaps koka med den sista minuten. Kvarta eller skiva rädisor. Finstrimla rödlök.
 Lägg babyspenat, pressad vitlök och hälften av matyoghurten i en mixerbunke. Mixa slät med stavmixer. Blanda ner resten av matyoghurten, salt och lite nymald svartpeppar.
 Häll av potatisen. Lägg tillbaka den kokta potatisen och sugarsnaps i kastrullen. Tillsätt rödlök, rädisor och babyspenat. Blanda med olivolja, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
Servera ugnsrostad kyckling med potatissallad och sauce verte.
Smaklig måltid!