ViktVäktarna
Stekta fiskpanetter med parmesan, potatismos och dillsås
3.98 (629)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- flytande margarin
- lättmjölk
- salt
- svartpeppar
Dill
20 g
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
Svartpeppar
Sejrygg
300 g
Salt
2 krm
Citron, (skal)
1 st
Panko
¾ dl
Parmesanost, (15 g)
¾ bit
Ägg
1 st
Flytande margarin
½ msk
Mospotatis
400 g
Lättmjölk
½ dl
Flytande margarin
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Gurka
½ st
Morot
2 st
Citron, (klyftor)
1 st
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Grovhacka dill. Blanda matyoghurt, pressad vitlök och dill i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Ställ kallt till servering.
Dela sejrygg i mindre bitar. Krydda med salt. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Finriv parmesanost. Blanda ihop panko, riven parmesan och rivet citronskal på en tallrik. Vispa upp ägg i en skål.
Vänd fiskbitarna i ägget och därefter i pankoblandningen. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek fiskpinnarna på medelvärme tills de är frasiga och gyllenbruna, ca 3 min per sida.
Värm lättmjölk och flytande margarin i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär gurka i stavar. Skala och riv morötterna och klyfta den använda citronen.
Servera fiskpinnarna med potatismos, dillsås, rivna morötter, gurka och citronklyftor.
Smaklig måltid!