Stekta fiskpanetter med parmesan, potatismos och dillsås

ViktVäktarna

Stekta fiskpanetter med parmesan, potatismos och dillsås

3.98 (629)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • flytande margarin
  • lättmjölk
  • salt
  • svartpeppar
Dill
20 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
½ klyfta
Salt
Svartpeppar
Sejrygg
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Citron, (skal)
1 st
Panko
¾ dl
(Vete)
Parmesanost, (15 g)
¾ bit
(Mjölk)
Ägg
1 st
(Ägg)
Flytande margarin
½ msk
Mospotatis
400 g
Lättmjölk
½ dl
(Mjölk)
Flytande margarin
1 tsk
Salt
Svartpeppar
(Ägg)
Gurka
½ st
Morot
2 st
Citron, (klyftor)
1 st
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Grovhacka dill. Blanda matyoghurt, pressad vitlök och dill i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Ställ kallt till servering. 
 Dela sejrygg i mindre bitar. Krydda med salt. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Finriv parmesanost. Blanda ihop panko, riven parmesan och rivet citronskal på en tallrik. Vispa upp ägg i en skål.
Vänd fiskbitarna i ägget och därefter i pankoblandningen. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek fiskpinnarna på medelvärme tills de är frasiga och gyllenbruna, ca 3 min per sida. 
Värm lättmjölk och flytande margarin i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär gurka i stavar. Skala och riv morötterna och klyfta den använda citronen.
Servera fiskpinnarna med potatismos, dillsås, rivna morötter, gurka och citronklyftor.
Smaklig måltid!