Mezze maniche med basilikaolja, fetaostgratinerade grönsaker och pinjenötter
Vegetariskt

Mezze maniche med basilikaolja, fetaostgratinerade grönsaker och pinjenötter

3.81 (212)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Zucchini
1 st
Röd paprika
1 st
Tomat
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Fetaost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Basilikaolja
1 förp
Salt
Ruccola
30 g
Pinjenötter
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 728 kcal
  • Fett: 32 g
  • Kolhydrater: 83 g
  • Protein: 26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du bråttom? Använd gärna en vattenkokare när du kokar upp pastavattnet.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Skär zucchini, röd paprika och tomat i mindre bitar. Lägg allt på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Smula över fetaost och tillaga mitt i ugnen ca 15 min, tills osten har fått fin färg. 
Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och lägg tillbaka den i kastrullen. Blanda med basilikaolja. Smaka av med lite salt. 
Servera basilikapasta med festaostgratinerade grönsaker. Toppa med ruccola och pinjenötter (har du tid, rosta gärna pinjenötterna i en torr och het stekpanna).
Smaklig måltid!