Salsicciafärsbiff med ugnsrostad potatis
rotfrukter och ranchsåsRätten saknar betyg
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- mjölk
Morötter
300 g
Palsternacka
300 g
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Örtmix
Salt
1 krm
Ströbröd
2 msk
Mjölk
3 msk
Salt
½ krm
Salsicciafärs
200 g
Olivolja
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 603 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 73 g
- Protein: 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Blanda gärna salladen med lite olivolja, vinäger, salt och nymald svartpeppar.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och skär morot och palsternacka i mindre bitar. Lägg morot, palsternacka och potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
Blanda ströbröd, mjölk, salt och salsicciafärs i en bunke. Forma färsen till 2 biffar. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek salsicciabiffar ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda ner pressad vitlök, 1 tsk örtmix och salt.
Servera salsicciabiffar med ugnsrostade rotfrukter, ranchsås och mixsallad (se tips!).
Smaklig måltid!