Utan gluten
Nachogratäng med mozzarella och grönsaksstavar
3.78 (180)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vatten
- salt
- svartpeppar
Olja
Blandfärs
250 g
Three spices
½ påse
Majsstärkelse
1 tsk
Tomatsalsa
1 förp
Vatten
¾ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nachochips
25 g
Mozzarella
1 förp
Basmatiris
135 g
Morot
2 st
Snackgurka
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 864 kcal
- Fett: 42 g
- Kolhydrater: 80 g
- Protein: 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek blandfärs ca 4 min. Tillsätt three spices, majsstärkelse, tomatsalsa och vatten. Låt koka upp. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Riv mozzarella i mindre bitar. Häll den stekta tacofärsen i en smord ugnsform (ca 15x20cm). Fördela mozzarella och nachochips över. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min, tills osten smält.
Skala morot. Skär morot och snackgurka i stavar.
Servera nachogratäng med nykokt ris och grönsaksstavar.
Smaklig måltid!