Sesamstekt svamp med pak choy och stekt ägg

Lägre pris

Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt

Sesamstekt svamp med pak choy

och stekt ägg
3.99 (112)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Jasminris
135 g
Ingefära
½ bit
Vatten
2 msk
Japansk soja
½ förp
(Sojabönor)
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Majsstärkelse
1 tsk
Olja
Ägg
4 st
(Ägg)
Olja
1 msk
Pak choy
1 st
Salt
1 krm
Champinjoner
200 g
Olja
1 msk
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Vitlök
1 klyfta
Näringsinnehåll per portion
Energi:
640 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
69 g
Protein:
26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala och finriv ingefära. Skiva champinjoner tunt. Plocka bladen från pak choy.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda ingefära, vatten, japansk soja, socker, vitvinsvinäger och majsstärkelse i en liten kastrull. Koka upp under omrörning och sjud i någon minut, tills såsen börjar tjockna. Ställ åt sidan.  
Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek ägg ca 2 min, gulan får gärna vara lös. Lägg på ett fat.
Hetta upp olja i den använda stekpannan. Stek pak choy hastigt på hög värme. Lägg på ett fat och krydda med salt. 
Hetta upp olja i den använda stekpannan. Stek champinjoner, sesamfrön och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt soja- och ingefärssås till pannan, låt allt bli varmt.
Servera sesamstekt svamp med jasminris och pak choy. Toppa med stekt ägg.
Smaklig måltid!