Lägre pris
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Sesamstekt svamp med pak choy
och stekt ägg3.99 (112)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vatten
- vitvinsvinäger
Jasminris
135 g
Ingefära
½ bit
Vatten
2 msk
Japansk soja
½ förp
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Majsstärkelse
1 tsk
Olja
Ägg
4 st
Olja
1 msk
Pak choy
1 st
Salt
1 krm
Champinjoner
200 g
Olja
1 msk
Sesamfrön
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 640 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 69 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och finriv ingefära. Skiva champinjoner tunt. Plocka bladen från pak choy.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda ingefära, vatten, japansk soja, socker, vitvinsvinäger och majsstärkelse i en liten kastrull. Koka upp under omrörning och sjud i någon minut, tills såsen börjar tjockna. Ställ åt sidan.
Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek ägg ca 2 min, gulan får gärna vara lös. Lägg på ett fat.
Hetta upp olja i den använda stekpannan. Stek pak choy hastigt på hög värme. Lägg på ett fat och krydda med salt.
Hetta upp olja i den använda stekpannan. Stek champinjoner, sesamfrön och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt soja- och ingefärssås till pannan, låt allt bli varmt.
Servera sesamstekt svamp med jasminris och pak choy. Toppa med stekt ägg.
Smaklig måltid!