Frida Ronge
Laktosfri
Utan gluten
Chicken Karaage
med vitkålssallad, rostade sesamfrön och citron3.94 (98)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- salt
- olja
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
Jasminris
135 g
Vatten
2 ½ dl
Salt
1 krm
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Japansk sojasås
1 påse
Kycklinglårfilé
300 g
Potatismjöl
2 dl
Olja
Vitkål
300 g
Sesamfrön
1 förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
Svartpeppar
Majonnäs
1 dl
Citron
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 1008 kcal
- Fett: 62 g
- Kolhydrater: 73 g
- Protein: 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp vatten och salt i en liten kastrull. Tillsätt jasminris och sänk värmen till låg värme. Koka under lock ca 10 min.
Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg i en bunke tillsammans med japansk soja. Skär kycklinglårfilé i 4 bitar per filé. Lägg ner kycklingen i sojablandningen och låt marinera minst 15 min (men gärna lite längre).
Rosta sesamfrö i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål. Skär vitkålen supertunt och lägg i iskallt vatten, då blir den krispig. Låt stå till servering.
Häll av marinaden på kycklingen i ett durkslag. Lägg potatismjölet i en bunke och vänd ner kycklingen en i taget så att det blir fina torra bitar, lägg sedan på ett fat. Hetta upp rikligt med neutral olja i en rymlig kastrull eller stekgryta (till ca 170°C). Fritera några kycklingbitar i taget ca 5 min, tills den är helt genomstekt. Låt rinna av på lite hushållspapper.
Häll av vattnet från vitkålen och lägg den i en skål. Blanda med vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar. Toppa med de rostade sesamfröna.
Skär citronen i klyftor. Servera friterad kyckling med nykokt jasminris, vitkålsallad, majonnäs och citron.
Smaklig måltid!