Pasta med fläskfärs, fänkål och parmesan

Lägre pris

Lägre pris
Laktosfri

Pasta med fläskfärs, fänkål och parmesan

3.61 (134)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • vatten
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Selleristjälk
1 st
(Selleri)
Fänkål
1 st
Olivolja
Fläskfärs
250 g
Tomatpuré
1 förp
Peppar- och fänkålsmix
½ förp
(Senap)
Salt
½ tsk
Vatten
3 dl
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Spaghetti
200 g
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 760 kcal
  • Fett: 31 g
  • Kolhydrater: 79 g
  • Protein: 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Spara gärna några dl av pastavattnet när du häller av. Späd sedan pastan med lite pastavatten till önskad konsistens..

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
 Hacka gul lök och vitlök. Tärna selleri och fänkål smått.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
 Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och bryn fläskfärs ca 2 min. Tillsätt de skurna grönsakerna och fräs ytterligare ca 2 min. Rör ner tomatpuré, peppar- och fänkålsmix, salt och vatten. Koka ca 5 min.
Riv parmesanosten. Häll av pastan (se tips!). Blanda ner pastan i pastasåsen tillsammans med den rivna parmesanosten. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera direkt!
Smaklig måltid!