Citronrostad blomkål med cheddargnocchi

Citronrostad blomkål med cheddargnocchi

Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olivolja
    • salt
    • svartpeppar
    Blomkål
    1 st
    Olivolja
    Salt
    Potatisgnocchi
    400 g
    Ägg
    4 st
    Olivolja
    Riven cheddarost
    150 g
    Persilja
    0.5 kruka
    Svartpeppar
    Citron
    0.5 st
    Cocktailtomater
    1 förp
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Värm ugnen till 250 grader.
    Skär blomkålen i cm-tjocka skivor och lägg på en smord plåt. Ringla över lite olivolja och 3/4 tsk salt. Rosta högt upp i ugnen 10-15 min, eller tills blomkålen fått fin färg.
    Lägg potatisgnocchin i en bunke och täck med kallt vatten.
    Lägg äggen i en liten kastrull med kallt vatten. Koka upp och låt koka 6 min. Spola i kallt vatten och skala äggen.
    Hetta upp lite olivolja och fräs avrunnen potatisgnocchi 3-4 min på hög värme, eller tills den fått fin färg.
    Blanda gnocchin med riven cheddarost och 1 msk olivolja. Grovhacka och strö 1/2 kruka persilja över gnocchin. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
    Tvätta ½ citron i ljummet vatten. Finriv citronskalet och pressa saften över blomkålen. Servera med cheddargnocchi, kokt ägg och cocktailtomater.
    Smaklig måltid!