Citronrostad blomkål med cheddargnocchi
Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
Blomkål
1 st
Olivolja
Salt
Potatisgnocchi
400 g
Ägg
4 st
Olivolja
Riven cheddarost
150 g
Persilja
0.5 kruka
Svartpeppar
Citron
0.5 st
Cocktailtomater
1 förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 250 grader.
Skär blomkålen i cm-tjocka skivor och lägg på en smord plåt. Ringla över lite olivolja och 3/4 tsk salt. Rosta högt upp i ugnen 10-15 min, eller tills blomkålen fått fin färg.
Lägg potatisgnocchin i en bunke och täck med kallt vatten.
Lägg äggen i en liten kastrull med kallt vatten. Koka upp och låt koka 6 min. Spola i kallt vatten och skala äggen.
Hetta upp lite olivolja och fräs avrunnen potatisgnocchi 3-4 min på hög värme, eller tills den fått fin färg.
Blanda gnocchin med riven cheddarost och 1 msk olivolja. Grovhacka och strö 1/2 kruka persilja över gnocchin. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Tvätta ½ citron i ljummet vatten. Finriv citronskalet och pressa saften över blomkålen. Servera med cheddargnocchi, kokt ägg och cocktailtomater.
Smaklig måltid!