Citron- och gräslöksbakad laxfilé med broccoli
Nytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
Potatis
900 g
Laxfilé
600 g
Broccoli
1 st
Cocktailtomater
1 förp
Gräslök
½ kruka
Mjölk
3 dl
Crème fraiche
1 dl
Vetemjöl
1.5 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Rödlök
1 st
Gräslök
½ kruka
Ruccola
½ förp
Olivolja
Citron
½ st
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225 grader.
Koka potatisen i lättsaltat vatten.
Skär bort skinnet på laxen och lägg den i en smord ugnsform. Skär broccolin i buketter och halvera cocktailtomaterna. Fördela grönsakerna runt laxen.
Finhacka 1/2 kruka gräslök och lägg i en skål. Vispa ner 3 dl mjölk, 1 dl crème fraiche, 1 1/2 msk vetemjöl, 1 msk vitvinsvinäger, 1/2 tsk salt och lite nymald svartpeppar.
Häll såsen över fisken och tillaga mitt i ugnen 12-15 min, eller tills laxen är klar.
Finstrimla 1 rödlök och 1/2 kruka gräslök. Skölj 1/2 påse ruccola. Lägg allt i en salladsskål och dressa med lite olivolja och salt.
Tvätta ½ citron i ljummet vatten. Finriv skalet över den tillagade laxen. Skär citronen i klyftor.
Servera citron- och gräslöksbakad laxfilé med sallad, kokt potatis och citronklyftor.
Smaklig måltid!