Fransk kalkonschnitzel med timjanrostade rotfrukter
Nytt recept
Under 50 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Dijonsenap
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- torkad dragon
- torkad timjan
- vetemjöl
- vitlök
Potatis
900 g
Morot
500 g
Olivolja
Torkad timjan
Salt
Svartpeppar
Persilja
½ kruka
Crème fraiche
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Dijonsenap
2 msk
Torkad dragon
Vetemjöl
Kalkonschnitzel
600 g
Rött äpple
1 st
Rödlök
½ st
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 250 grader.
Klyfta potatisen och skär morötterna i grova bitar. Lägg allt i en smord långpanna. Blanda med 3 msk olivolja, 1 1/2 tsk torkad timjan, 1 1/2 tsk salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen 20-25 min, tills rotfrukterna är klara.
Finhacka 1/2 kruka persilja. Lägg hälften av persiljan i en liten skål. Rör ner 1 dl crème fraiche, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 msk dijonsenap, 1 tsk torkad dragon, 2 krm salt och lite nymald svartpeppar.
Häll ca 1 dl vetemjöl på en tallrik. Krydda kalkonschnitzeln med 1/2 tsk salt och lite nymald svartpeppar. Vänd kalkonen i mjölet. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn någon minut per sida. Lägg kalkonen i en ugnsform och laga klart mitt i ugnen 8-10 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Klyfta 1 äpple och finhacka 1/2 rödlök. Lägg i en skål och blanda ner resterande persilja, 1 tsk olivolja, 1 tsk balsamvinäger och 2 krm salt.
Servera fransk kalkonschnitzel med timjanrostade rotfrukter, äppelsallad och dijonkräm.
Smaklig måltid!