ViktVäktarna
Laktosfri
Vegetariskt
Teriyakiwok med risnudlar och krispig tofu
3.31 (165)
Under 35 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- salt
Tofu
230 g
Majsstärkelse
1 påse
Paprikapulver
½ msk
Chili flakes
2 krm
Salt
½ tsk
Sesamolja
1 tsk
Broccoli
1 st
Morot
1 st
Rödlök
1 st
Sesamolja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Ägg
1 st
Risnudlar, (100 g)
½ förp
Teriyakisås
1 förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt.
Dela broccoli i små buketter och strimla stammen tunt. Skala och skär morötter i tunna strimlor. Strimla rödlök.
Skiva tofu och pressa ut vätska mellan två hushållspapper. Smula sedan i mindre bitar och lägg i en plastpåse. Blanda ihop majsstärkelse med paprikapulver, chili flakes och salt. Häll över i påsen med tofu, förslut och skaka runt så att all tofu täcks.
Hetta upp sesamolja i en rymlig stekpanna. Stek tofun på hög värme tills den har fått fin färg och är krispig, ca 8 min (låt tofun få färg innan den vänds runt). Lägg upp på ett fat och spara stekpannan.
Hetta upp sesamolja i den använda stekpannan. Woka broccoli, morot och rödlök tills de har fått fin färg, ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök.
Lägg tillbaka tofun i pannan, gör lite plats i bottnen och knäck i ägg. Häll på teriyakisåsen och nudlarna och blanda runt allt tills äggen stelnat och allt är varmt, ca 2 min.
Servera teriyakiwok med risnudlar och krispig tofu i djupa tallrikar.
Smaklig måltid!