Teriyakiwok med risnudlar och krispig tofu

ViktVäktarna

Laktosfri
Vegetariskt

Teriyakiwok med risnudlar och krispig tofu

3.31 (165)
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • salt
Tofu
230 g
(Sojabönor)
Majsstärkelse
1 påse
Paprikapulver
½ msk
Chili flakes
2 krm
Salt
½ tsk
Sesamolja
1 tsk
(Sesamfrön)
Broccoli
1 st
Morot
1 st
Rödlök
1 st
Sesamolja
1 tsk
(Sesamfrön)
Vitlök
1 klyfta
Ägg
1 st
(Ägg)
Risnudlar, (100 g)
½ förp
Teriyakisås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt.
Dela broccoli i små buketter och strimla stammen tunt. Skala och skär morötter i tunna strimlor. Strimla rödlök. 
 Skiva tofu och pressa ut vätska mellan två hushållspapper. Smula sedan i mindre bitar och lägg i en plastpåse. Blanda ihop majsstärkelse med paprikapulver, chili flakes och salt. Häll över i påsen med tofu, förslut och skaka runt så att all tofu täcks. 
Hetta upp sesamolja i en rymlig stekpanna. Stek tofun på hög värme tills den har fått fin färg och är krispig, ca 8 min (låt tofun få färg innan den vänds runt). Lägg upp på ett fat och spara stekpannan.
 Hetta upp sesamolja i den använda stekpannan. Woka broccoli, morot och rödlök tills de har fått fin färg, ca 4 min. Tillsätt pressad vitlök.
Lägg tillbaka tofun i pannan, gör lite plats i bottnen och knäck i ägg. Häll på teriyakisåsen och nudlarna och blanda runt allt tills äggen stelnat och allt är varmt, ca 2 min.
Servera teriyakiwok med risnudlar och krispig tofu i djupa tallrikar.
Smaklig måltid!