Indisk linsgryta
med blomkål och koriander3.96 (209)
Under 35 min
13 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- vatten
- salt
- svartpeppar
Gul lök
1 st
Ingefära
1 bit
Olja
1 tsk
Curry
1 förp
Garam masala
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Vatten
½ dl
Coconut cream
1 förp
Vatten
3½ dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Röda linser
1 dl
Blomkål
½ st
Olja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Jasminris
1 dl
Lime
1 st
Koriander
20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla gul lök tunt. Skala och finriv ingefära. Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs gul lök ca 3 min.
Tillsätt curry och garam masala, fräs ytterligare ca 30 sekunder. Rör ner tomatpuré, riven ingefära, pressad vitlök och vatten. Rör runt så det blir en kryddpasta.
Blanda ner coconut cream, vatten, grönsaksbuljong och röda linser i stekgrytan. Koka upp och sjud under lock ca 15 min, tills linserna är mjuka. Rör med jämna mellanrum så att linserna inte fastnar. Tillsätt mer vatten vid behov.
Dela blomkål i mindre buketter. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek blomkålen ca 5 min, tills den mjuknat något. Krydda med salt.
Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ner limeskal i linsgrytan och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Rör ner stekt blomkål. Klyfta limen.
Servera indisk linsgryta med jasminris och limeklyfta. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!