Pork tacos med tortillabröd och pico de gallo

ViktVäktarna

Laktosfri
11
Points®värde per portion

Pork tacos med tortillabröd och pico de gallo

3.94 (163)
Under 35 min
12 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vatten
Fläskkotlett
300 g
Vitlök
1 klyfta
Olja
1 tsk
Salt
½ tsk
Spiskummin
1 förp
Chili flakes
2 krm
Socker
½ tsk
Vatten
2 msk
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Röd chili
½ st
Lime
1 st
Salt
2 krm
Koriander
20 g
Tortillabröd
4 st
(Vete)
Mixsallad
30 g
Majs, (160 g)
1 förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tärna tomat, finhacka rödlök och röd chili, lägg i en bunke. Blanda med pressad limesaft och smaka av med lite salt. Hacka koriander och rör ner. Låt stå till servering.
Skär bort eventuell fettkant på fläskkotlett och skär sedan köttet i tunna strimlor. Finhacka vitlök. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs köttet på hög värme ca 5 min. 
Krydda med salt, spiskummin och chili flakes (efter egen smak). Tillsätt vitlök och socker, fräs ytterligare ca 1 min. Akta så det inte bränner, tillsätt vatten vid behov (så det inte steker torrt i pannan).
Värm tortillabröd några sekunder per sida i en torr och het stekpanna. 
Fyll varma tortillabröd med mixsallad, majs, köttet och pico de gallo. Rulla ihop och ät direkt.
Smaklig måltid!