Lekfullt
Laktosfri
Barnens fish'n chips med söta äppelbåtar och sura kålrabbikuber
4.06 (63)
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Svaveldioxid·
- Ägg·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- ägg
- vetemjöl
- olja
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
Kålrabbi
1 st
Citron
1 st
Rött äpple
1 st
Torskfilé
300 g
Salt
½ tsk
Ägg
1 st
Vetemjöl
Panko
Olja
Remouladsås
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 677 kcal
- Fett: 33 g
- Kolhydrater: 59 g
- Protein: 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär potatis i tunna skivor (ca ½ cm) och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med lite salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
Skala och skär kålrabbi i kuber. Klyfta citron. Pressa lite citron på kålrabbikuberna och lägg resten av citronklyftorna i en skål. Skär äpple i klyftor.
Skär torskfilè i portionsbitar. Krydda fisken med lite salt. Vispa upp ägg i en djup tallrik. Fördela vetemjöl och panko på separata tallrikar. Vänd fisken i först vetemjöl, sedan ägg och sist i panko. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek de panerade fiskbitarna ca 2 min per sida, låt rinna av på lite hushållspapper.
Servera fish'n chips med söta äppelbåtar, sura kålrabbikuber, remouladesås och citronklyftor.
Smaklig måltid!