Barnens fish'n chips med söta äppelbåtar och sura kålrabbikuber

Lekfullt

Laktosfri

Barnens fish'n chips

med söta äppelbåtar och sura kålrabbikuber
4.06 (63)
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • ägg
  • vetemjöl
  • olja
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
Kålrabbi
1 st
Citron
1 st
Rött äpple
1 st
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Ägg
1 st
(Ägg)
Vetemjöl
(Ägg)
Panko
(Vete)
Olja
Remouladsås
1 förp
(Svaveldioxid, Ägg, Senap)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 682 kcal
  • Fett: 34 g
  • Kolhydrater: 59 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skär potatis i tunna skivor (ca ½ cm) och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med lite salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
 Skala och skär kålrabbi i kuber. Klyfta citron. Pressa lite citron på kålrabbikuberna och lägg resten av citronklyftorna i en skål. Skär äpple i klyftor.
 Skär torskfilè i portionsbitar. Krydda fisken med lite salt. Vispa upp ägg i en djup tallrik. Fördela vetemjöl och panko på separata tallrikar. Vänd fisken i först vetemjöl, sedan ägg och sist i panko. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek de panerade fiskbitarna ca 2 min per sida, låt rinna av på lite hushållspapper.
Servera fish'n chips med söta äppelbåtar, sura kålrabbikuber, remouladesås och citronklyftor.
Smaklig måltid!