Asiatisk regnbågsbowl med frasig majspanerad kyckling och sojamajonnäs

Lekfullt

Laktosfri

Asiatisk regnbågsbowl med frasig majspanerad kyckling

och sojamajonnäs
Rätten saknar betyg
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • salt
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • vetemjöl
  • ägg
  • olja
Vatten
2 ¾ dl
Salt
1 krm
Basmatiris
135 g
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Japansk sojasås
½ msk
(Sojabönor)
Snackgurka
1 st
Morot
1 st
Majs
1 förp
Rödkål
300 g
Lime
1 st
Kycklinginnerfilé
280 g
Salt
2 krm
Vetemjöl
(Vete)
Majspanering
1 förp
Ägg
1 st
(Ägg)
Olja
(Ägg)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 884 kcal
  • Fett: 34 g
  • Kolhydrater: 99 g
  • Protein: 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Smaksätt den strimlade rödkålen med pressad saft från ½ lime och 1 ½ msk japansk soja!

 Koka upp vatten och salt i en liten kastrull. Tillsätt basmatiris och sänk värmen. Koka under lock ca 10 min. Om ni vill få en "sushismak" på riset, blanda ihop socker och vitvinsvinäger i en liten skål. Blanda ner vinägerblandningen i det färdigkokta riset strax innan servering.
 Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
 Skär gurka i små tärningar. Skala och grovriv morot. Häll av majs. Strimla rödkål så tunt som möjligt med en vass kniv eller mandolin (men akta fingrarna!). Vill ni få lite smak på rödkålen, se tips! Klyfta lime.
Krydda kycklinginnerfilè med salt. Fördela vetemjöl och panering på två separata tallrikar. Vispa upp ägg på ytterligare en tallrik. Panera kycklingen i först vetemjöl, sedan ägg och sist majspanering.
 Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Stek den panerade kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt.
Lägg ris i botten på 2 tallrikar. Lägg ut grönsakerna i rader ovanpå riset så att det bildar en regnbåge. Morot överst, sedan majs, gurka och rödkål. Servera med frasig kyckling, sojamajonnäs och limeklyfta.
Smaklig måltid!